ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Συμβουλές για καυσόξυλα

Όσον αφορά στα καυσόξυλα, πρέπει να γνωρίζουμε ότι το είδος του ξύλου που θα επιλέξουμε παίζει καθοριστικό ρόλο τόσο στη λειτουργία όσο και την απόδοση του τζακιού μας.
Επιπρόσθετα, η φωτιά στο τζάκι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό κι από το μέγεθος των καυσόξυλων που επιλέγουμε, καθώς επίσης και από την υγρασία τους.
Τα πιο συνηθισμένα στη χώρα μας είδη, κατάλληλα για καυσόξυλα, είναι η δρυς, η ελιά και η οξιά, ανάλογα με την περιοχή και τη διαθεσιμότητα που υπάρχει. Διαλέγουμε συνεπώς τα καυσόξυλα που επιθυμούμε και τα προμηθευόμαστε έγκαιρα, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ξερά.
Το ξύλο της δρυός προτιμάται στις περισσότερες των περιπτώσεων, διότι δίνει ωραία φλόγα, και έχει μεγάλη διάρκεια καύσης.

Συμβουλές για ριζωμένα έλατα

Όταν αγοράζετε έλατο θα πρέπει να προσέξετε κάποια πράγματα.
Καταρχάς ένα μεγάλο έλατο το οποίο είναι αρκετά φθηνό είναι σχεδόν σίγουρα ύποπτο. Και αυτό γιατί συνήθως μεγάλα έλατα τα οποία είναι φθηνά δεν είναι ριζωμένα στην γλάστρα αλλά έχουν κοπεί πρόσφατα σε μπάλα και έχουν μπει σε γλάστρα. Υπάρχει έτσι πιθανότητα να χάσουμε το έλατο μας.
Αν αγοράσουμε βέβαια ριζωμένο έλατο το οποίο έχει μεγαλώσει στη γλάστρα είναι βέβαιο ότι θα πιάσει.
Επίσης θα πρέπει να προσέξουμε την εποχή αγοράς. Η καλύτερη είναι από τον Νοέμβριο και μετά. Σε καμία περίπτωση το καλοκαίρι γιατί με έναν μεγάλο καύσωνα μάλλον θα το χάσουμε.